Pusti svoj odtis v napredku
avtomatike in informatike

Avtomatika in informatika

Danes si življenja ne moremo več predstavljati brez sodobne industrije, ki je lahko konkurenčna le, če dosega visoko kakovost izdelkov in storitev, nizke cene, veliko ponovljivost, majhen izmet, prijazne delovne razmere za zaposlene in čim manjše onesnaževanje okolja. To je možno doseči le z ustreznimi sistemi avtomatizacije in informatizacije, v katerih lahko tudi ti pustiš svoj odtis.

Smer Avtomatika in informatika se osredotoča na znanja, povezana z načrtovanjem računalniških sistemov za spremljanje, nadzor in avtomatsko vodenje opravil v tehničnih sistemih. Pri tem študenti analizirajo dinamično obnašanje sistemov preko modeliranja in simulacije, načrtujejo vodenje z naprednimi inteligentnimi metodami, ob tem pa spoznavajo tudi sodobne merilne sisteme, vgradne sisteme, računalniški vid ter slikovne in govorne tehnologije.

Pridobljena znanja so uporabna na področjih razvoja avtonomnih mobilnih sistemov, pri optimiranju in vodenju proizvodnih in logističnih sistemov, pri načrtovanju inteligentnih in biometričnih sistemov ter na številnih interdisciplinarnih področjih.

Želiš izvedeti, kje v tehnološkem napredku lahko pustiš odtis? Odgovor ti bo dala aplikacija Spoznaj svoj odtis.

 

Podrobne informacije.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na spremenisvet@fe.uni-lj.si.