Pusti svoj odtis v napredku
elektronike

Elektronika

Elektronika je danes gotovo ena izmed najbolj obetajočih vej znanosti, tehnike in gospodarstva. Danes praktično ni več izdelka ali naprave, ki nima vsaj ene elektronske komponente: od preprostih mikrokrmilnikov, ki so v izdelkih široke potrošnje, pa do kompleksnih sistemov za zajemanje in obdelavo signalov, za upravljanje, vodenje in nadzor, ki jih najdemo v sodobnih vozilih, letalih, domovih, stavbah itd. Z znanjem elektronike lahko pustiš svoj odtis v napredku tehnologij praktično kjerkoli želiš.

Bistveni poudarki na smeri Elektronika so na sodobnih elektronskih komponentah in materialih, na zasnovi in izvedbi elektronskih vezij, sistemov in naprav, na gradnji in uporabi mikroprocesorskih sistemov, na načrtovanju digitalnih in analognih integriranih vezij v najnovejših mikro in nanotehnologijah, na senzorjih in mikrosenzorskih strukturah, sončnih celicah in optoelektronskih strukturah. Številni projekti v mednarodnem prostoru in projekti v sodelovanju z industrijo nudijo enkratno možnost, da se študenti že med študijem vključijo v reševanje problemov, katerih reševanje še dodatno obogati njihovo znanje in tako pridobijo odlična izhodišča pri iskanju želene zaposlitve.

Študij elektronike študente seznani z razgibanim področjem elektrotehnike in jih izobrazi do stopnje, da bodo lahko samostojno in suvereno nadaljevali razvoj elektronike, ustvarjali nova znanja, tehnologije in naprave.

Želiš izvedeti, kje v tehnološkem napredku lahko pustiš odtis? Odgovor ti bo dala aplikacija Spoznaj svoj odtis.

Podrobne informacije.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na spremenisvet@fe.uni-lj.si.