Pusti svoj odtis v napredku
multimedije

Multimedija

Računalniki in računalniški programi, pametni telefoni ter internet so postali tako razširjeni, da so vsepovsod in tako rekoč samoumevni spremljevalci naših življenj. Zato ni dovolj, da so inženirji elektrotehnike in računalništva zgolj strokovnjaki za načrtovanje tehnologij, razvoja računalnikov ter internetnih in telefonskih povezav. Pomembno je, da poleg tehnoloških znanj s pomočjo študija multimedije osvojiš tudi kreativne tehnike in znanja za ustvarjanje vsebin, oblik (npr. video produkcija, animirani liki, virtualna 3D-okolja, itd) in doživetij (npr. interaktivni katalogi ali video igre) in tako pustiš svoj odtis v napredku multimedije.

Vedno več dnevnih opravil opravljamo preko interneta in mobilnih naprav, od spremljanja novic in dogajanja, sprejemanja odločitev za nakup, izbiranja destinacije za izlet in zabavo. Vse več je digitalnih naprav, ki omogočajo združevanje realnega okolja z virtualnim. Novi načini sobivanja človeka in tehnologije zato zahtevajo znanja za gradnjo dobrih uporabniških vmesnikov. Internetne in digitalne vsebine pa se pospešeno vključujejo v številna nova področja, v avtomobile in naprave za dom, na področje medicine, šolstva, umetnosti itd.

Študijski programi Multimedija združuje nekatere najboljše lastnosti elektrotehnike, računalništva, ustvarjalnosti, poslovnih znanj in komunikacije in študente pripravi za delo na novih in inovativnih izzivih.

www.multimedija.info

Želiš izvedeti, kje v tehnološkem napredku lahko pustiš odtis? Odgovor ti bo dala aplikacija Spoznaj svoj odtis.

Podrobne informacije.

Za dodatne informacije nam lahko pišeš na spremenisvet@fe.uni-lj.si.